Sportska dvorana Zamet


Za potrebe svjetskog rukometnog prvenstva, u riječkom naselju Zamet izgrađena je sportska dvorana. Radi se o suvremeno opremljenom objektu namijenjenom prvenstveno rukometnim, ali i drugim sportskim događanjima ili koncertima.


AVC je za potrebe glavne dvorane isporučio, montirao i pustio u rad sustave ozvučenja i semafore, dok su prostori opće namjene opremljeni 100V razglasom i sustavom informativnih plazma ekrana.


Kako je glavnu dvoranu moguće podijeliti u dva odvojena prostora, i glavno je ozvučenje osmišljeno tako da može funkcionirati ili kao cjelina, ili kao dva potpuno neovisna sustava.


Sukladno projektu Arhitektonskog studija 3LHD, zvučnici su na objektu diskretno ukomponirani u strop kako ne bi bili vidljivi. Riječ je o JBL zvučnicima VP7210 i ASB6118. Korištena su pojačala proizvođača Crown, MA-5000I. Svaki od dva sustava ozvučenja kontroliran je DBX-260 procesorom zvuka, a tonski stol je Soundcraft GB4. Prostori opće namjene ozvučeni su JBL Contractor zvučnicima i Crown pojačalima serija CDi i Commercial. Za potrebe ozvučenja govornika, voditelja, pjevača i sl. koriste se AKG mikrofoni od kojih posebno izdvajamo bežične komplete serije WMS-450.


Glavni LED ekran dvorane je proizvod tvrtke Lighthouse, za prikaz sportskih rezultata koristi se sportski ekran LEA, a za prostore opće namjene korišteni su Panasonic plazma ekrani.

Preuzmi PDF

© AVC d.o.o. | Hrastovička 62 | HR-10250 Lučko-Zagreb | Hrvatska